Skip to main content

info@vanwijkwarmte.nl |  010 - 511 5127

Noordeindseweg 24, 2651CW Berkel en Rodenrijs  ROUTE >

Duurzaam stoken regio Berkel en Rodenrijs

Gas stoken

In de media wordt er veel gesproken over gas. Heeft het nog toekomst?
Wat ons betreft een onzinnige discussie. De meeste van de huishoudens gebruiken namelijk nog steeds gas. Mochten al deze huishoudens, overgaan op elektriciteit, dan is er ongekend veel extra elektriciteit nodig. Het huidige net zou dit nooit aankunnen. Zeker niet als het ook nog eens op een duurzame manier moet worden opgewekt.

Nog lang geen afscheid van gas

Tot op heden zijn er nog onvoldoende alternatieven voor gas. Ook het ombouwen van de miljoenen woningen in Nederland naar gasvrije huizen is een flinke uitdaging. Wij verwachten dus nu en in de toekomst nog lang geen afscheid te nemen van gas.

Hieronder enkele tips voor als u overweegt een gaskachel of gashaard aan te schaffen.

Hout stoken

Bij van Wijk Warmte leveren we de nieuwste soorten houtkachels. Onze houtkachels vallen onder de norm EcoDesign, de wettelijke eisen per 1 januari 2022. Zo heeft u niet alleen nu, maar ook in de toekomst plezier van uw houtkachel.

Cursus verantwoord hout stoken

Hoogste kwaliteitsnormen voor houtkachels

Ruimteverwarming van woningen is slechts voor 1,2% verantwoordelijk voor uitstoot van fijnstof in Nederland. Verwarming door houtkachels maakt hier maar een zeer gering deel van uit.
De haardenbranche heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in moderne en schone verbrandingstechnieken. Moderne gesloten haarden stoten tot 85% minder fijnstof uit dan een open haard

Hieronder enkele tips voor als u overweegt een houtkachel of houthaard aan te schaffen.

Openhaard hout kopen?